Ekonomiskā Varšava

Ik pa laikam vajag kādu spontānu braucienu vai šajā gadījumā lidojumu. Lai arī lēto lidojumu kompānijas ne vienmēr lutina ar ērtībām, lidojumu laikiem, taču gadās, kad paveicās. Gadu atpakaļ šādi paveicās un jūnija nedēļas nogali pavadījām Varšavā. Lidojums diviem turp-atpakaļ izmaksāja vien 19,96 EUR.

Piektdienas pusdienlaikā ar Ryanair izlidojām no Rīgas uz mazo Varšavas Modlinas lidostu un svētdienas pusdienlaikā - atpakaļ uz Rīgu. Gandrīz 48 stundas Polijas galvaspilsētā. Pati lidosta ir patiešām maza un viss ir kompakti. Lai nokļūtu Varšavas centrā vispirms ar autobusu jādodas uz Modlin pilsētiņu, no kuras tālāk ar vilcienu uz Varšavu. Ar autobusiem ir mazliet bardaks pie lidostas, lai iegādātos biļetes, bet viegli ļaujoties plūsmai var visu saprast. Gan autobusi, gan vilcieni kursē ļoti bieži un izpaliek garas gaidīšanas pauzes. Vilcieni Polijā ir moderni un ērti, tik patīkami, ka varētu izmantot ceļošanai.

Ar vilcienu dodamies līdz Warszaw Gdansk stacijai, lai pa ceļam uz mūsu izvēlēto naktsmītni Rent like home - Noakowskiego 16, iegrieztos NA BANK, lai uzņemtu enerģiju ar kafiju. Šī ir specialty coffee vieta, kas atrodama daudzos kafijas vietiņu ieteikumos Varšavā. Ieteikumi ir pamatoti, vieta ir iecienīta daudzu vietējo vidū un tur ir patīkama atmosfēra, ko daži izmanto arī kā workspace vietu.

Īsti nesaprotamies ar tramvaja biļešu automātu un nolemjam, ka uz naktsmītni dosimies ar kājām, nav jau tik tālu - nepilni trīs kilometri, pie viena apskatīsim pilsētu. Izvēlētā naktsmītne atrodās foršā vietā, netālu no Koszyki, kur ieturam vakariņas. Līdzīgi kā mūsu Āgenskalna tirgū šeit atrodamas dažādas ēstuvītes - sākot no burgeriem līdz pat Karību un Āzijas virtuvei, tāpat šeit ir arī specializēts alus veikaliņš, kur ir ļoti plaša alus izvēle, tai skaitā pieejams dažāds craft alus.

Sestdienā dodamies uz Friderika Šopēna muzeju. Lai arī neesam rūdīti muzeju apmeklētāji, nolemjam profesionālas ziņkāres vārdā pamainīt ceļošanas ieradumus. Muzejs ir pilns ar interaktīvām ekspozīcijām, gan vizuāli, gan audio. Šis muzejs varētu būt vairāk saistošs jaunākajai paaudzei, ne mūzikas profesionāļiem, bet katrā ziņā, tas ir apmeklējuma vērts.

Pēc muzeja apmeklējuma, laiks nākamajam kafijotavas apmeklējumam - šoreiz izvēlamies STOR, kas arī atrodams kafijas lietpratēju ieteikumos. Maza vietiņa, ar dažiem galdiņiem ārpusē, kas gandrīz visu laiku ir aizņemti, un, lai tiktu pie kārotā dzērienu un kūciņas, būs jāpastāv rindā, bet tas ir tā vērts. Īpaši laba ir braunija kūka, kas kūst mutē. Ja garšo laba kafija un garšo saldumi, tad šo vietiņu ir vērts iekļaut must do sarakstā.

Varšavā ļoti daudz kur atrodamas Galeria Wypieków Lubaszka beķerejas, kurās atrodamas, manuprāt, jebkurai gaumei vēlamais - plašā izvēlē gan bulciņas, gan sāļie izstrādājumi. Lai ieturētos pa ceļam un pastaigā gar Vislas upi, iegriezāmies tur, lai nobaudīto, ko Polija piedāvā šajā ziņā. Vislas upes promenāde pilna ar cilvēkiem, kas izbauda saulaino sestdienu. Promenādi papildina dažādas kafejnīcas, bāri un ēstuves, no kuriem daudzi atrodas uz kuģīšiem. Šādā pastaigā nokļūstam vecpilsētas malas parkā, kur ir multimediāla strūklaka, pa dienu gan tikai strūklakas spēles redzamas.

Paklīstam pa vecpilsētu un vakariņas šoreiz nolemjam ieturēt Sexy Duck, kas izslavēta ar apvienojumu starp itāļu virtuvi un mīlestību pret ēst gatavošanu. Varam tikai tam piekrist.

Klāt svētdiena, kad laiks doties mājās. Šajā dienā bija plānots iepirkt kādus poļu gardumus mājām, bet bijām piemirsuši, ka svētdienās Polijā viss ir slēgts, protams, ka ir atsevišķi izņēmumi - McDonald’s, kāds aizdomīga paskata veikaliņš. Taču tas nekas, Polija tepat vien ir.